Facebook

Volg ons

Je kent het vast, een zaterdag iets heel anders dan ‘normaal’. Zo ging ik onlangs naar een vriendin die woont op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, een dagje ja.
In alle vroegte wandel ik nog even een rondje door de stal

en help ik mijn man met de laatste koeien in de melkstal. Als ik dat doe, kunnen we voor ik vertrek, nog even samen een boterham eten en een kop koffie drinken.
In de auto, Zwolle, Utrecht, en dan wordt het toch goed luisteren naar de navigatie. Auto’s gaan links en rechts aan je voorbij, net zoveel banen op de heenreis als dat we gewend zijn bij de A28 voor zowel heen én terugreis. De haven van Rotterdam komt in zicht, een bijzondere gewaarwording daar. Die schepen met auto’s, containers wat lijken op legoblokjes en de bedrijvigheid aldaar… Heel anders dan mijn ‘normale’ zaterdagbeeld: boodschappen, grasmaaien, koeien verzorgen, rommelen rond huis, samen koffie drinken, gezelligheid, kortom: samen aan ’t werk dag.
Pernis, kijk aan, nu komen we in de buurt. Het landschap verandert naar een beeld van polderrijke akkerlanden. Prachtig om te zien hoe de gewassen er in die streek anders voor staan dan bij ons in Drenthe. Tja, al ben ik nog zo ver van huis, dat boerenbloed zit er nu eenmaal in. Het is stralend mooi weer en ik kom aan bij mijn oud studiegenoot. We bekijken haar nieuwe woning en drinken wat. Tijd om de buurt daar eens te verkennen! We stappen in de auto en gaan naar het strand. Het is immers prachtig weer! We rijden door een dure villawijk en komen aan bij de parkeerplaats. We wandelen naar het strand. Ongelofelijk wat al een mensen op een zaterdagmiddag net na twaalven daar! Zongebruinde vrouwen in bikini’s wandelen ons tegemoet als we naar de strandtent lopen. Ook daar aangekomen is er nog maar weinig plaats. Veel mensen zitten gezellig op het terras in zwembroek of bikini met een tosti en een Jillz. Ook wij genieten van onze lunch aan het strand. Mijn bikini? Nee die heb ik niet mee… Met mijn boerenbruin pas ik ook niet in het ‘strandbeeld’ van de streek daar. Na een gezellige dag rijd ik tevreden weer naar huis, vol verwondering van het andere beeld wat ik meeneem naar huis maar ook o zo blij dat volgende week zaterdag weer ‘normaal’ is!
Geke Enting
Zwiggelte

© 2019 MelkNatuurlijk