Facebook

Volg ons

Een melkveebedrijf is meer dan alleen een boerderij met koeien. Bij het bedrijf horen ook de boer, alle dieren, alle gebouwen, de weilanden en de natuur op en om het bedrijf. De meeste melkveebedrijven zijn familiebedrijven. Het belangrijkste doel van een melkveebedrijf is het verkopen van koeienmelk.

In Nederland heeft een melkveebedrijf gemiddeld zo’n 100 melkkoeien die voor het grootste gedeelte worden gevoed met voer van het eigen land. Bij ruim acht van de tien bedrijven staan de koeien buiten in de wei. 

De kwaliteit van de Nederlandse melk is van een zeer hoog niveau en wordt wereldwijd geroemd. Dat is niet zomaar zo gekomen. Al jaren werken Nederlandse boeren hard aan allerlei innovaties om de smaak en kwaliteit, maar zeker ook dierenwelzijn en duurzaamheid continu te verbeteren.

En elke boer weet: “Alleen blije koeien geven melk.” Daarom zorgen boeren met veel liefde en trots voor hun koeien. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het belangrijkste uitgangspunt vanuit zowel dierenwelzijn als duurzaamheid is zorgen voor gezonde koeien die jarenlang melk kunnen geven. Dat begint al bij de fokkerij, maar lukt uiteindelijk pas echt goed door uitstekend voor de koeien te zorgen. 

© 2019 MelkNatuurlijk