Facebook

Volg ons

Ik ben van nature meer van het doen dan van het nadenken. Meestal doe ik gewoon wat me op dat moment invalt. En denk ik achteraf, tenminste als het dan mis is gegaan, oh ja, dat had ook anders gekund. Dat is niet zo als het gaat om de grote dingen in het leven hoor.

Bijvoorbeeld de strategische keuzes die ik voor mijn bedrijf maak. Dat gaat over het algemeen wel met jarenlange overpeinzingen en gesprekken met anderen die daar dan weer een mening over hebben. Dat neem ik dan weer mee, heb het er nog eens met mijn familie over en uiteindelijk weet ik dan welke kant ik met mijn bedrijf op wil. Maar als het gaat over het dagelijkse werk dat gewoon af moet, gebeurt dat veelal op gevoel.
Zo zat er laatst ook heel veel gevoel in het afdekken van de graskuil. Ik kreeg namelijk een dikke rol plastic eerst op mijn hoofd en toen waarschijnlijk via mijn schouder over de rest van mijn lichaam. Met als resultaat dat ik tussen plastic en graskuil lag en enorm pijn aan mijn schouder had. Die was uit de kom. Man man wat een pijn. Daar had ook wel wat denkwerk aan vooraf mogen gaan.
Gelukkig is er dan bedrijfshulp die dezelfde dag nog al het werk kunnen overnemen. Toen ik bij de huisarts zat, belde ik al met de bedrijfshulp want ja het werk moet wel door, de dieren verzorgd en de kuil moet dicht. Erg prettig dat dat zo overgenomen kan worden.
Maar die schouder zorgt er wel voor dat ik nu al vier weken lang pijn heb. Daar word ik wel wat chagrijnig van. Verder ervaar ik veel druk vanuit de maatschappij/politiek en is er gewoon veel onzekerheid over de toekomst van de melkveehouderij. En het allerergste, ik had ook nog eens een doodgeboren kalfje. Toen ineens vroeg ik me simpelweg af waarom doe ik dit nog. Waarom niet gewoon een baan van 8 tot 5 met meer vrije tijd en meer financiële zekerheid.
Gelukkig werd er de volgende dag een prachtig MRY vaarskalfje geboren. En er kwam een IPPC rapport over methaan, dat koeien veel opburpen, en juist een korte kringloop heeft zodat het juist niet schadelijk is. Soms heb je gewoon een paar positieve dingen nodig om weer vol goede moed verder te kunnen.....

 

© 2019 MelkNatuurlijk