Facebook

Volg ons

“Mama? Waarom heeft onze lucht meer sterretjes dan de lucht hier bij de winkel?” een vraag die onze dochter Linde (3) mij onlangs stelde. Ik kijk met haar naar de lucht en laat het antwoord even achterwege. Thuis aangekomen, kijken we samen weer naar de lucht. Ze heeft gelijk, door het open gebied rond ons bedrijf, zie je meer sterretjes in dezelfde lucht.

Vrijdag 17 december beleefden we een bijzondere avond. We deden als bedrijf én gezin mee met de Boerderijen Lichtroute Midden-Drenthe, een prachtig initiatief! De donkere dagen voor de kerst verlichten en ons boerenleven laten beleven door iedereen die daar interesse voor heeft; we hebben veel lichtjes gemaakt in de gemeente.

In aanloop naar deze avond sparren we aan de keukentafel hoe we ons werk in het licht gaan zetten. Het was duidelijk, er moeten een paar kalfjes in een hutje op de route worden geplaatst. Gekscherend zeg ik tegen de kinderen: een paar schapen erbij en jullie zijn herdertjes. De ogen worden groot en ik zie enthousiasme. Gelukkig is oma handig en konden we nog naar de winkel voor jutestof. Er werden herderspakken gemaakt en gepast. Ook alle deelnemende ondernemers aan de Boerderijen Lichtroute komen op dreef, het bruist! Er worden fantastische lichtcreaties gemaakt, bingokaarten opgehangen, stukjes tekst, foto’s en audio aangeleverd voor een travel-app. Ook wij hangen lichtsnoeren en verlichting op, de “kerststal” wordt ingericht en de grote kerstman staat. De schapen zijn gearriveerd en de pakken worden aangetrokken. We zijn er klaar voor!

Hoeveel autolichtjes we geteld hebben die avond? Ontzettend veel! Google Maps kleurde rood op het Westerborkerveld, Orvelte, Elp, Zuidveld en Zwiggelte. Wat een overweldigde opkomst, prachtige positieve reacties én wat is er door de rijders gehoor gegeven aan de ‘(corona) regels’ voor de tour. Bedankt allemaal, tof dat je er bij was! Bedankt voor de ontvangen reacties, wat hebben we als boeren en tuinders uitgepakt! Voor jou, jullie, maar ook met dit succes: voor onszelf!

Inmiddels is het bij ons weer rustig in de straat. We wensen iedereen een goede jaarwisseling en alvast de beste wensen voor een mooi, gezond, succes- en liefdevol 2022. Dat er veel sterretjes mogen schijnen in jouw lucht!

Geke

 

 

© 2019 MelkNatuurlijk