Facebook

Volg ons

Ik loop op zolder, op zoek naar dekentjes van de kinderen en naar het traphekje van onderaan de trap. Buiten wordt het hek tussen onze tuin en het boerenerf weer geplaatst. Er komt gezinsuitbreiding. We verwelkomen geen vijfde kind, maar een labrador pup: Joep.


Ruim twee jaar geleden hebben we afscheid moeten nemen van onze vorige hond. Foto’s van het dier op de slaapkamers van de kinderen laten zien wat voor sterke band ze hadden met deze trouwe viervoeter.
Wat is pup Joep welkom! Het kinderspeelgoed wordt van de keuken naar de kinderkamers verplaatst. Er wordt plaats gemaakt voor een hondenmand. ‘Mama, deze deken met stipjes was eerst van mij hè.’
En dan is na weken aftellen de grote dag aangebroken: Joep mag mee naar huis. Eerst loopt hij onwennig al snuffelend rond en valt dan voor de voeten van de kinderen, die tv zitten te kijken, in slaap.
We zijn nu drie weken verder. En hij hoort er helemaal bij. Ook al sleept hij het liefst de kleedjes en kussentjes van de bank naar zijn mand. Ook al is hij dol op veters in schoenen, vooral die van mensen die hier op bezoek komen. Ook al zet hij graag zijn tanden ergens in en hebben we daarom bijna de hele collectie puppyspeelgoed van de Welkoop inmiddels aangeschaft. Ook al doet hij nog wel eens een plas in huis. Joep is niet meer weg te denken.
Hij maakt kennis met de andere dieren op het erf: de koeien, de pony’s, de geiten, de konijnen en de kippen. Hij geniet van de aandacht van de kinderen en van de rust als ze naar school zijn. Hij geniet van de ruimte om het huis. Je zal maar opgroeien op een boerderij.

Dorien Benning – de Wal
(Educatie)boerin in Lheebroek

© 2019 MelkNatuurlijk