Facebook

Volg ons

‘In de zomer gaan we een héle week op vakantie!’ Al maanden brachten onze kinderen iedereen die het maar wilde horen op de hoogte. Wat keken ze uit naar onze week vakantie naar Denemarken. De foto’s van de accommodatie werden regelmatig bestudeerd en er werd gefantaseerd. Hopend dat corona geen roet in het eten zou gooien.


Voor het eerst, sinds de tien jaar dat wij op de boerderij wonen, zijn we een hele week weggeweest. Wat fijn dat familie en werknemers alle zorg voor de dieren op zich wilden nemen. Als melkveehouder sta je 24 uur per dag paraat voor je dieren, overdag en ’s nachts.
Even met het gezin naar een andere omgeving. De dag doorbrengen zonder op ons horloge te hoeven kijken om rekening te houden met de voer- en melkmomenten. Samen nieuwe avonturen beleven en herinneringen maken. Wat hebben we ervan genoten! Om volledig opgeladen terug naar huis te keren. En snel weer de stal in te duiken. Want wat hebben we de koeien gemist. Geit Roos heeft tijdens onze afwezigheid kleine geitjes gekregen en pony Loco verdient een lekkere poetsbeurt. De wekker gaat weer om 5:15 uur voor het melken van de koeien. Het gras is hard gegroeid en er wordt een geschikt moment geprikt voor maaien en gras inkuilen. De kinderen gaan verder met het timmeren van hun hut. We nemen op warme zomeravonden een duik in de Dwingelerstroom achter de boerderij. Er zijn weer logeerpartijtjes op de ‘hilde’ in de schuur. En zo zitten we snel weer in ons ritme: het boerderij-ritme.
Wat een fijne zomervakantie!

Dorien Benning – de Wal
(educatie)boerin, moeder van 4, juf
uit Dwingeloo

 

© 2019 MelkNatuurlijk