Facebook

Volg ons

Nee, heren, dit gaat niet over seks.

We hebben een hele mooie zomer gehad, ik heb zelfs een paar slipperties versleten. Naar een ander land hoefde je eigenlijk ook helemaal niet op vakantie want dat mooie weer was hier ook wel. Dus daar mag ik niet al te hard over klagen. Ik heb er dan ook heel erg van genoten. Toch kwam er een dag dat er in de weide echt helemaal niets meer stond. De koeien gingen in hun eigen stront in het koepad liggen omdat er in de weide toch niets meer te halen viel en dat ook een beetje verkoeling bracht. Nu houd ik wel van rode koeien, maar niet van bruine, dus dat was niet wenselijk. Het enige besluit dat ik kon maken was dus de koeien weer op stal te houden. Tuurlijk hebben mijn koeien het op stal ook hartstikke best met een ventilator en lekker strobedje maar het is duidelijk niet mijn bedoeling geweest ze weer binnen te halen.
Na een kleine drie weken was die echte grote hitte voorbij en had het een beetje geregend, dus leek de weide alweer wat groenig. Een mooi moment om de koeien weer naar buiten te doen. Ik deed van buitenaf de deur open, en de eerste koe keek me wat meewarig aan van: hoe kom jij hier zo snel. Dat duurde niet lang, vanaf het voerhek kwamen opeens drie koeien aan gedenderd die dachten NAAR BUITEN!!! Voor ik het doorhad werd ik aan de kant gesodemieterd en werd het een gebrul en gebléér van de koeien alsof ze voor het eerst dat jaar naar buiten gingen. Ik moest maken dat ik aan de kant kwam want het ging met grof geweld.
Zo heb ik voor de tweede keer dit jaar de eerste keer beleefd. Totaal onverwacht maar minstens zo mooi! Koe blij, boer blij......

Groeten en kallum an, Hans Brinke, Orvelte.

 © 2019 MelkNatuurlijk