Facebook

Volg ons

Melk Natuurlijk! Waar past zo’n slogan beter bij dan bij een melkveehouderij?

Dat is nu precies wat ik, Nancy Vermeer-Hoeks samen met Boer Ronald en onze kinderen Corné (18), Gaby (16), Yvette (14) en Inge (14) hebben in het Noordwesten van Drenthe in een klein dorpje Wapse genaamd.

Een prachtig familiebedrijf waar wij als 2e en 3e generatie heel trots op zijn. De roots liggen in Goirle (Noord-Brabant) en nu alweer 20 jaar gesetteld in Drenthe.

Wapse, daar waar het voor ons nu allemaal gebeurt. Het melken en verzorgen van 120 koeien en het opfokken van het jongvee. Dit gaat niet allemaal vanzelf, dit doen wij als familiebedrijf samen. Het melken, voeren, land bewerken, jongvee opfok, iedereen helpt mee. Aan alles besteden we veel aandacht, letten op de gezondheid van de koeien, kijken goed naar de behoefte van het land en werken samen met andere boeren en natuurinstanties in projecten om een goed evenwicht te behouden.

Bij ons staat het gezin centraal. Zonder een goede vaste basis is er volgens ons geen gezond evenwichtig bedrijf te runnen. Een goede balans tussen werk, hobby en gezin is hierbij nodig. Men moet plezier hebben op alle fronten.

Het is genieten in de weides achter de boerderij voor de koeien. Vers gras zelf in de wei ophalen zolang het jaar dat toelaat vinden ze heerlijk, maar ook als ze in de winter binnen zijn hebben de koeien het goed. Comfortabele bedjes in een up-to-date stal met de benodigde duurzame technologieën zoals: Ledverlichting, zonnepanelen, warmteterugwinning enz. Een lekkere massage borstel en fris helder drinkwater uit onze eigen hoogkwalitatieve bron. En wat dacht u van een pedicure voor de hoeven? Jazeker ook die worden goed verzorgt want het zijn topsporters die koeien van ons. Van simpel gras een lekker glas melk maken is echt een topsport die alleen mogelijk is als de koe goed in zijn vel zit en gezond is.

Dat we op de goede weg bezig zijn om een goed evenwicht te creëren bewijst het aantal dieren op en rond de boerderij zoals uilen, zwaluwen, buizerds, valken, reeën, vossen en dassen. Ja ja we werken in en met de natuur. Wat een weelde hè?

We proberen alles wat we doen op een zo diervriendelijke, duurzame en milieubewuste manier te realiseren, zodat onze melk door de groenste kaasmakerij ter wereld op dit moment (2020): Cono kaasmakers, er de lekkerste kaas van kan maken en deze over heel de wereld kan verkopen. We willen ons zelf en bedrijf natuurlijk blijven ontwikkelen naar de huidige tijdsgeest en zo een gezond natuurlijk product te kunnen produceren waar iedereen van kan genieten.

Om dit stukje af te sluiten wil ik een zin gebruiken wat gebruikt wordt bij een van de projecten waarin wij deelnemen. Het omschrijft kort hoe wij denken hoe een melkveehouderij het beste werkt: Blije koeien, blije boeren en een blije aarde!

Namens heel mijn gezin wens ik u een Loeigoede dag verder.

Nancy Vermeer-Hoeks

© 2019 MelkNatuurlijk