Facebook

Volg ons

Melkveehouderij Peter&Sietske Hilhorst.
Hallo, wij zijn Peter en Sietske Hilhorst en we hebben een Melkveehouderij in het pittoreske dorpje Een, in de Kop van Drenthe, Gemeente Noordenveld. We wonen en werken samen met ons Kinderen Kirsten, Daniël, Annabelle en Benthe, met veel plezier op deze prachtige plek wat een heerlijk stukje “Weidse Blik” biedt in het anders zo bomenrijke landschap van de Gemeente Noordenveld.
We verzorgen zo’n 180 Koeien vanaf Kalfje tot oude Oma Koe. Ons dames krijgen rond hun tweede levensjaar hun eerste Kalfje en worden vanaf die leeftijd gemolken in een vrijwillig melksysteem ook wel Melkrobot genoemd. De Melk van ons Koeien wordt door Royal FrieslandCampina verwerkt tot heerlijke Kaas.
Voor ons gezin geldt het motto; “De Koeien gaan altijd voor!” De zorg voor ons Koeien staat op nummer 1, dag en nacht staan we voor hen klaar, altijd voorzien van hun natje en droogje, verkoeling tijdens warme dagen en isolerende stalwanden in de vrieskou, een eigen waterbed tot hun beschikking, ze worden zelfs op eigen verzoek gemolken, met recht een “All Inclusive Resort” dus. Wij noemen ons Koeien dan ook graag liefkozend #Zondagskoeien en onder deze naam zijn zij en vele andere Nederlandse Koeien dan ook te vinden op de verschillende Sociale Media. Al deze goede zorg en aandacht voor ons #Zondagskoeien vertaald zich o.a. in het feit dat de dames al jaren lang zonder gebruik van Antibiotica, smakelijke eerste klas Melk leveren.
Naast de zorg voor de Koeien is de zorg voor de grond onder ons voeten, de Bodem, van groot belang voor ons bedrijf op hogere zandgronden en heeft doorlopend ons aandacht. Biodiversiteit zien wij als een onmisbare schakel in de Kringloop van ons Melkveebedrijf, essentieel om ons bedrijf op een hoger niveau te kunnen brengen. 
Wij hebben als doel om ons bedrijf te optimaliseren door het Welzijn, de Gezondheid en Levensduur van ons Koeien te verhogen en Efficiënt, Milieu- en Diervriendelijk te werken door vernieuwende technieken en automatisering toe te passen. Een innovatieve manier van boeren zoals “Smart Farming” en “Precisie Landbouw” past dan ook goed in ons visie en werkwijze. 
Wij zijn een toekomstgericht Familiebedrijf met oog voor Mens, Koe en Omgeving, bewust van ons plek in de Samenleving en vinden dat we als Voedselproducent open en transparant behoren te zijn naar ons Buren, ons Medelanders, naar u dus! Communicatie in uiteenlopende vormen is daarom een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsvoering vandaar ook dat we met enthousiasme hebben deelgenomen aan de “Melkveestudieclub” en graag deel uitmaken van “De Boeren” van www.melknatuurlijk.nl!
Graag tot ziens bij ons op de Boerderij! Vriendelijke Groet, Peter & Sietske Hilhorst

 

 

 

© 2019 MelkNatuurlijk