Facebook

Volg ons

Wij zijn Johan en Suzanne Hessels en wonen samen met onze 3 kinderen op Melkveebedrijf en Zorgboerderij Hesselshoeve. Ons bedrijf is gevestigd aan de rand van Wapse, tegen het Drents Friese Wold. Opgericht door de opa van Johan in 1960, voortgezet door Hessel en Herma Hessels, en inmiddels met veel passie de 3e generatie in de maatschap.

De melkveehouderij bestaat uit 120 melkkoeien en 80 jongvee dieren. Het bedrijf wordt steeds innovatiever en duurzamer, waarin het draait om dierenwelzijn. Zonder gezonde dieren, geen melk.

De verzorging van onze koeien, doen wij gezamenlijk met onze deelnemers die wonen en werken op onze zorgboerderij of nabijgelegen Woonzorg Hesselshoeve. Het bieden van een zinvolle dagbesteding voor de mensen met een autistische, psychische of verstandelijke beperking vinden wij heel belangrijk. Met elkaar dragen we zorg voor onze dieren.

Op onze boerderij groeit het kalfje van eigen fokkerij op tot melkkoe. De kalfjes hebben een vrije melkvoorziening door de kalverdrinkautomaat.

In de weideseizoenen worden de koeien gestimuleerd de hele dag in het weiland te grazen, afgewisseld met melkbeurten in de melkrobot. In het grasseizoen haalt de boer dagelijks ook nog vers gras van het land. Dit wordt klaargezet in de voerkeuken samen met extra’s, zoals mineralen, ruw- en krachtvoer om een optimaal rantsoen te creëren. De keuze om vers gras ook op stal bij te voeren is omdat de koe betere opnamen van eiwitten heeft dan geconserveerd gras. Het rantsoen wordt uitgereden door onze voerrobot, welke de hele dag zorgt voor een verse maaltijd, aangepast aan het seizoen en de behoeftes. De mestrobot, de koematrassen, de massageborstels en de grote ventilator zorgen voor een optimaal verblijf van de melkkoeien in de stal.

We werken met warmteterugwinning met het Eco200 systeem, waardoor de warmte die vrijkomt uit het koelen van de melk, wordt besteed aan het verwarmen van water binnen het bedrijf of het woonhuis. Daarnaast hebben we 648 zonnepanelen op het dak, waarmee we ons bedrijf en andere huishoudens voorzien van energie uit zonkracht.

Voor een natuurlijke bemesting en bodemverbeteraar van het land, investeren we tijd in het creëren van bokashi, welke ieder voorjaar wordt uitgereden over het land.

www.hesselshoeve.nl                                  Instagram: hesselshoeve                              Facebook: hesselshoeve

 

© 2019 MelkNatuurlijk