Facebook

Volg ons

Koeiedag!

Mijn naam is Bianca Straathof en bestier samen met mijn boer Fred ‘Melkveehouderij & Educatieboerderij Straathof te Echten.
We hebben 3 kinderen: Wanda, Gijs en Sara.
Boerin dus. 
Van oorsprong kwekersdochter en verpleegkundige. Beiden komen we niet direct uit een boerenfamilie, we zijn boer uit Passie. Via de Randstad en Nieuw-Zeeland zijn we in 2005 in Drenthe beland om onze droom boer te worden waar te maken.

Het logo van ons bedrijf is een roodbonte koe met groot rood hart middenop haar lijf. Dit geeft onze passie weer; ‘Uit liefde voor het boerenleven’. Als deelnemer van de Duurzame Zuivelketen van Royal A-Ware en Albert Heijn (“Beter voor Koe, Natuur en Boer”) zijn wij trots op ons product en op onze (voornamelijk) roodbonte veestapel.
https://www.ah.nl/over-ah/duurzaamheid/onze-ketens/zuivel

We hebben een gesloten bedrijfsvoering, gebruiken nauwelijks antibiotica en genieten van alle biodiversiteit van onze boerennatuur. Sinds 2019 ook ‘Molenaar’, we hebben een ‘kleine’ windmolen met wieken van Drents Larikshout die energie opwekt voor ons bedrijf. Als Educatieboerin bij ‘De Boer Op Noord’ ontvang ik schoolklassen, toeristen en geïnteresseerden voor een Boerderij-Belevenis of Toer-de-Boer.
https://deboeropnoord.nl/boerderij/21-melkveehouderij-straathof-melkveehouderij-straathof-echten

Tevens kreeg ik de mogelijkheid om columns te schrijven over het boerenleven voor Drentse regionale kranten en probeer ik via diverse sociale media op positieve wijze ons wel en wee te berichtten.

Mijn missie is verbinding te maken tussen boer en burger door het delen van kennis in de hoop dat burgers van Nederland waarde gaan hechten aan hun Nationaal geproduceerde voedsel en dit weer leren waarderen. Ik nodig u graag uit een keer te komen kijken op ons bedrijf!


Loeigoeie groet van een trotse boerin.

Boerin Bianca
Instagram: boerderijstraathof
Facebook: https://www.facebook.com/Boerderij.Straathof
Twitter: @BoeiendeKoeien
LinkedIn: Bianca Straathof-van Marwijk

Website: www.boerderij-straathof.nl

 

© 2019 MelkNatuurlijk