Facebook

Volg ons

Pudding uit de Tonne

(past in een vorm van ½ liter)

 

Ingrediënten:

 

6 blaadjes gelatine

75 gram suiker

250 ml karnemelk

1 eetlepel citroensap

½ theelepel citroenrasp

250 ml slagroom

2 eetlepels uitgelekt boerenjongens

 

Bramenwijnsaus

 

1 fles bramenwijn

2 eetlepels suiker

1 afgestreken lepel aardappelzetmeel

 

Bereiding:

 

De gelatine in ruim koud water te week leggen.

Uitknijpen en met de suiker oplossen en 2 eetlepels heet water.

Dit mengsel iets laten afkoelen.

Citroensap en rasp door de karnemelk roeren en al roerend het gelatinemengsel toevoegen.

Helemaal opstijven tot vla dikte, wel af en toe omroeren.

Intussen de slagroom stijfklopppen.

Door de vla spatelen.

Hetzelfde doen met de boerenjongens.

In een omgespoelde vorm scheppen.

Laten opstijven en dan keren.

Terwijl de pudding opstijf, de wijn met de suiker verwarmen tot het kookpunt. In water (beetje) losgeroerde aardappelzetmeel erdoor roeren.

Tegen de kook aan laten binden. Afkoelen.

De lichtgebonden saus om de pudding heen scheppen.

Garneren met een paar bramen of boerenjongens.

 

 

Bron:

Regionale lekkernijen uit heel Nederland

Auteur: Janny de Moor

© 2019 MelkNatuurlijk