Facebook

Volg ons

blog

 (Kruiden) boter maken van slagroom:

(ook super leuk om te doen met een kinderfeestje!)           

Benodigdheden:                                                     

1 pakje (slag)room (kamertemperatuur)

1 schoon, leeg potje met goed sluitend deksel

Eventueel wat kruidenboterkruiden/zeezout/suiker   

Bereidingswijze:

Doe de slagroom in het potje, en sluit goed af

Schud de room flink door elkaar heen, totdat het slagroom is

Nu ga je nog een tijdje door met flink schudden, er zal nu vanzelf wat vocht vrijkomen,

Ook zie je nu kleine klontjes boter verschijnen

Giet het vocht uit het potje, de boter zal overblijven

Je boter is klaar voor gebruik!

Voor kruidenboter, voeg je kruidenboterkruiden toe

Voor zoute boter, voeg je zeezout toe…

Voor zoete boter, voeg je wat suiker toe

Heerlijk op een toastje of stokbrood. 

Geniet ervan!

 

 

Arretjescake:

Benodigdheden:                                                     

240 gram roomboter

180 gram bruine basterdsuiker

5 eetlepels cacao

185 gram Mariabiscuit

Een deegroller, een kom, een steelpan, een cakeblik, een theedoek, een houten snijplank, bakpapier of plastic folie.

Bereidingswijze:

  • Doe de Mariabiscuit in een schone theedoek. Maak er kleine kruimels van door er met de deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te klein worden, ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Er mogen ook wel wat kleinere kruimels tussen zitten.
  • Laat de boter smelten in een steelpan op een laag pitje.
  • Zet het pannetje daarna op een houten plank. Dan koelt de boter niet zo snel af
  • Meng de cacao en de suiker erdoor
  • Spatel daarna de koekkruimels door het mengsel en stort de massa in een cakeblik, waar je van tevoren plastic folie of bakpapier ingelegd hebt. Druk de cake goed aan!!
  • Zet de cake in de koelkast. Na minstens 3 uur is hij mooi stijf.
  • Snij de arretjescake in mooie plakjes

Geniet ervan!!!

 

© 2019 MelkNatuurlijk